3
Do hrnce nalijeme šlehačky, do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu. Přivedeme pomalu k varu a… více o Pravý pařížský dort podle Zdenky s “krájecí” polevou
Proč je u mouky a cukru „přibližně“? Řiďte se vahou vajec. Šest vajec položte na váhu, zvážte je i se skořápkou a potom… více o Pravý piškot
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme oba cukry, máslo, vejce, vypracujeme těsto a necháme vychladit. Oloupaná… více o Jablečný medový koláč
Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte dokola stále pár stejných jídel? Vyzkoušejte… Celý článek
Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
V hrnci ve vodní lázni šleháme vejce a cukr asi 1/2 hodiny. Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a… více o Čokoládový krém
V páře ušleháme bílky a cukr. Pak přidáme opatrně mleté ořechy a nakonec i na kostičky nakrájené 2 rohlíky. Lžičkou… více o Pusinky z rohlíků
Na oleji zesklovaníme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr, který v… více o Těstoviny Carbonara
Kuřecí maso nakrájejte na kostky a vložte aspoň na hodinu do marinády. Na oleji nechte zezlátnout cibuli, přidejte… více o Everest Chicken Masala
Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty). K vyšlehaným… více o Domácí vanilková zmrzlina
Smícháme v misce hořčici, kečup a pepř a obalíme v hmotě játra. Na sádle osmahneme cibuli, až je pěkně hnědá,… více o Smažená játra
Fazolové lusky krátce orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme nasekaný česnek a společně podusíme. Listový… více o Tuňáková mísa
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev… více o Skvělá šunková pomazánka
Od uvařených špaget vylijeme vodu. Ze špaget si odebereme trochu špaget, které dáme do hrnce, který dáme na sporák a… více o Rychlé a dobré špagety
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka.… více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek. Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a… více o Papriky plněné sýrem
Na začátek chci upozornit, že třtinový cukr a skořici jsem vynechala. Nejvíce se hodí keramická miska, viz. obrázky.… více o Pečené jablko