Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené klobásy a osmažíme dozlatova. Než nám tato směs vychladne, tak dobře vymačkáme zelí, rozdělíme na dva díly a každý díl rovnoměrně rozprostřeme na jednotlivé obdélníky z listového těsta. Na zelí klademe náplň z cibule a klobás, zavineme do závinu, potřeme žloutkem a pečeme v horkovzdušné troubě o teplotě 160 stupňů, až jsou záviny tmavě zlaté.
Klobásy je možno doplnit nabo zaměnit s anglickou slaninou, uzeným masem apod., přidat chilli pastu, různá koření. Před pečením můžeme záviny posypat kmínem, semínky apod.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou