Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajčata do něj klademe naříznutou stranou. Kolem nasypeme nadrobno nasekanou cibuli.
Během pečení do rajčat často pícháme vidličkou, aby pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme zkaramelizovat.
Nakonec na pánev mezi rajčata rozklepneme vejce jako volská oka. Všechno posypeme sekanou petrželkou, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy