Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme pórek (kolečka) a nakrájenou čerstvou papriku. Vše chvíli restujeme. Poté přidáme kečup a protlak a chvilku podusíme. Nyní směs okořeníme kořením na čínu, pepřem a prolisovaným česnekem. Další koření volíme podle toho, jak chceme směs ostrou, nebo co máme zrovna doma (středně ostrá: ďábelské koření, pálivá paprika; méně ostrá: ďábelské koření, sladká paprika; ostrá: ďábelské koření, chilli). Podáváme s rýží.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami