Pstruh na mandlích

2.22

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      ks citron
    • pstruh
    • 1
      balíček mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  • Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citronu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečicím papírem.
  • Plech dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 minut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily.
  • Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů, cca 15–20 minut.
  • Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát.
  • Mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknout jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: