
2
Na těsto ušlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Potom opatrně po lžících přidávejte mouku s práškem do pečiva a vodu.… více o Roládový dortíček
Piškoty slepíme marmeládou a položíme na dno dortové formy. Na piškoty položíme okapané ovoce a zalijeme pudinkem,… více o Pudinkový dort
Z přísad vymíchejte těsto. Pečte na vymazaném, vysypaném plechu. Mezitím uvařte pudink, v horkém pudinku rozpusťte… více o Pudinkový řez
Je to tak, stále se od žen očekává, že budou vládnout pevnou rukou v kuchyni. Co tam ale dělat… Celý článek
Stárnutí je přirozený proces a neměli bychom se ho bát. Ale co si budeme povídat, asi každý z… Celý článek
Ne nadarmo se říká, že cesta k plochému a vypracovanému břichu začíná v kuchyni. Můžete totiž… Celý článek
Patříte mezi milovníky pizzy? Zapomeňte chvíli na oblíbenou Margheritu a vyzkoušejte… Celý článek
Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Zpracujeme těsto, necháme odpočinout alespoň 24 hodin. Před vaválením dobře propracujeme, aby těsto bylo hladké.… více o Perník od Táni
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku… více o Špenátová polévka
Cibuli nakrájejte a na oleji ji nechte zezlátnout. Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Potom ji přidejte k… více o Falešná dršťková z hlívy
Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou… více o Kuřecí polévka
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechno ostatní, i rozinky namočené v rumu, promícháme a… více o Vánoční tvarohová štola
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1h v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrůdlu. více o Těsto na štrúdl
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.… více o Drožďové knedlíčky do polévky
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém… více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, aby se při smažení rovnoměrně propekla. Ty pak ještě lehce nakrojte a vmasírujte do… více o Korunovační kuřecí salát
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku… více o Parmigiana – italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme… více o Hořčičná omáčka