3
Cibuli a salám nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a… více o Pizza z tvarohového těsta
Heru, 3 žloutky a pískový cukr utřeme do pěny, pak zašleháme tvaroh. Ze 3 bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak… více o Meruňkový koláč z tvarohového těsta
Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, sůl, zahustíme moukou a zapracujeme do hladkého těsta. Uválíme na… více o Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Moučkový cukr promícháme se změklým máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy a nakonec mouku s práškem do pečiva.… více o Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Šlehačku vlijeme do hrnce a přidáme čokoládu a na kostičky nalámané kaštany. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme… více o Kaštanový likér
Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Po osmahnutí přidáme česnek a… více o Rychlé kuře po indicku
Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu - podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit,… více o Utopenci v aspiku
Vepřové maso podélně nařízneme, ale zcela neprořízneme. Zevnitř a zvenku osolíme a opepříme. Vevnitř maso potřeme asi 2… více o Vepřové maso s hořčičnou omáčkou
Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej,… více o Omáčka na francouzské brambory
Jehněčí s omáčkou 1. Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme… více o Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami
nastrouhat cuketu, osolit, nechat vypotit, pak slít vodu Našlehat vejce s cukrem a olejem, přidat moku s 1,5… více o Cuketový koláč s čokoládovou polevou
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne… více o Marcipánová hmota falešná (varna)
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve… více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Zahřejte si troubu na 180°C V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – tedy mouku, cukr, kakao, vanilkový… více o Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’
Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé… více o Květáková hlava II.