Quiche lorraine

2.75

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 75
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 375
      ml smetana
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  • V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto.
  • Formu na quiche o průměru asi 20 cm vyložte těstem a odřízněte přečnívající části těsta. Vidličkou dno těsta několikrát propíchněte, zakryjte ho mikrotenovou fólií a uložte na 15 minut do lednice.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • V malé pánvi přiveďte k varu menší množství vody, dejte do ní slaninu a jakmile začne voda znovu vřít, vyndejte slaninu ven a nechte ji okapat.
  • V misce vyšlehejte vejce spolu se smetanou. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
  • Vyndejte těsto z lednice a na jeho dno rozprostřete kousky slaniny. Navrch nalijte smetanovou směs a uložte formu do trouby. Pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 170 stupňů a pečte dalších 15–20 minut, dokud nebude povrch quiche upečený dozlatova.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: