2.76
Nejprve ve vodě vaříme 3 hodiny kondenzované mléko. Do 2,5 hrnku mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka… více o Rafaelo
Rozměklé máslo třeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáme strouhaný kokos a mleté dětské… více o Kokosové rafaelo
Všechny odřezky z koláčů rozmixujeme, přidáme džem, máslo, rum, rozinky a dobře promícháme. Tvarujeme kuličky a obalíme… více o Kuličky mišmaš
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs… více o Hrách zapékaný se zelím
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a… více o Rumové koblihy
Zprudka rozpálíme olej a poklademe vepřové řízky (neklepat, jen naříznout), na ně anglickou slaninu a posypat bazalkou.… více o Vepřové maso na pivu
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a… více o Námořnické kotlety
Čočku přebereme, opláchneme na sítku, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou asi 3 cm nad čočku a přivedeme k varu.… více o Čočková polévka se sušenými švestkami
Mírně osolené rybí flé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně a vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Prosátou mouku, cukr, žloutky a změklé máslo (60 min venku z lednice) rukou vypracujeme do těsta. více o Linecké těsto
Žloutky utřeme s cukrem a olejem do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme… více o Řezy s jablky, ořechy a smetanou
Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi,… více o Jednoduché palačinky
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Smícháme mouku se sodou, cukrem, vločkami, čokoládou na kousky, do směsi nastrouháme jedno až dvě jablíčka bez slupky a… více o Ovesné sušenky s jablky a čokoládou
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva… více o Čokoládová bábovka ze zakysanky