Rajčatový salát Nakrájíme rajčata na velké kostky a přidáme do misky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky. Nalijeme… více o Rajčatový salát
Rajčatový salát Dáme vařit vejce. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky rajčata, salám i sýr. Po uvaření a vystydnutí vajec pokrájíme… více o Rajčatový salát
Rajčatový salát s tuňákem Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na… více o Rajčatový salát s tuňákem
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si… Malované dorty se v posledních letech staly velkým trendem. Nejde totiž jen o lahodný dezert,… Celý článek
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je… Pokud máte na zahradě rajčata, nejspíš právě teď řešíte, co s nedozrálými plody, které možná… Celý článek
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které… Konec léta a začátek podzimu patří fíkům. Tohle ovoce ve tvaru slzy je nejenom v sušené, ale i… Celý článek
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý… Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Trampské fazole Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy,… více o Trampské fazole
Celozrnný pivní chléb V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse… více o Celozrnný pivní chléb
Ďábelský pangasius Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po… více o Ďábelský pangasius
Segedínský guláš ze sójových… Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou… více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Sachrův čokoládový dort Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce… více o Sachrův čokoládový dort
Dobrota z lístkového těsta Lískové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30 x 30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít… více o Dobrota z lístkového těsta
Konfitovaná kachní stehna s… Kachní stehna - pečená 1. Kachní stehna očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme. Dáme do pekáčku, posypeme bylinkou… více o Konfitovaná kachní stehna s červeným zelím a bramborovými noky
Šťavnatý salát s grilovaným ovocem Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou… více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Piškot s meruňkami a želatinou PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a… více o Piškot s meruňkami a želatinou
Burizonové kuličky Cukr na mírném ohni zkaramelizujeme, přidáme salko, povaříme a odstavíme z ohně. Přidáme posekané máslo, burizony a… více o Burizonové kuličky
Buchta s pudinkem a zakysanou… Smícháme vejce, cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a vodu a vše ušleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a… více o Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Játra na jablkách Játra nakrájíme na větší kousky, opepříme. Vložíme do pekáče, opepříme, podlejeme olejem (sádlem a pod.) a pečeme asi… více o Játra na jablkách