Rajčatový salát Nakrájíme rajčata na velké kostky a přidáme do misky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky. Nalijeme… více o Rajčatový salát
Rajčatový salát Dáme vařit vejce. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky rajčata, salám i sýr. Po uvaření a vystydnutí vajec pokrájíme… více o Rajčatový salát
Rajčatový salát s tuňákem Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na… více o Rajčatový salát s tuňákem
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za… Je to už 36 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte… Až přijdete domů prokřehlí, nemusíte už přemýšlet, co uvaříte k večeři pro sebe a rodinu či… Celý článek
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě… Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Čočkový salát – teplý Uvaříme čočku, v kastrole na trochu tuku nebo oleje osmahneme nakrájený česnek a cibuli na kolečka, přidáme salám nebo… více o Čočkový salát – teplý
Ořechové řezy se žloutkovou polevou Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme mleté ořechy, mouku a vmícháme sníh z bílků. Těsto přendáme na menší plech s… více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Rumové řezy s citronovou polevou Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, mleté ořechy, kakao, rum a… více o Rumové řezy s citronovou polevou
Rychlá polévka s nudlemi V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do… více o Rychlá polévka s nudlemi
Svatební koláčky Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Keftedakia Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře… více o Keftedakia
Vojenské rizoto Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Vysypeme do mísy, přidáme vepřové maso z plechovky, hrášek (čerstvý nebo… více o Vojenské rizoto
Játrová omáčka Na oleji osmažit nakrájené cibule, potom přidat nakrájená játra. Až se játra usmaží podlijte vodou, podusit až játra… více o Játrová omáčka
Vodouch Vodu, Heru, vanilkový cukr, kakao a moučkový cukr svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který použijeme jako… více o Vodouch
Holandská hrachová kaše Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme… více o Holandská hrachová kaše
Kokosová bábovka Všechny přísady se smíchají dohromady a přidá se tolik převařeného mléka, aby vznikla hustá kaše, která půjde vylít do… více o Kokosová bábovka
Hovězí guláš se zeleninou Maso opláchneme nakrájíme kostky, osolíme a poprášíme moukou. Na kostičky nakrájené cibule osmahneme na rozpáleném… více o Hovězí guláš se zeleninou