Rajčatový salát Nakrájíme rajčata na velké kostky a přidáme do misky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky. Nalijeme… více o Rajčatový salát
Rajčatový salát Dáme vařit vejce. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky rajčata, salám i sýr. Po uvaření a vystydnutí vajec pokrájíme… více o Rajčatový salát
Rajčatový salát s tuňákem Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na… více o Rajčatový salát s tuňákem
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se! Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i… Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který… Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip… Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Nakládaný celý hermelín Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si… více o Nakládaný celý hermelín
Sladké toustíčky – jedna báseň Tvaroh rozmícháme s máslem, s oběma cukry a trochou mléka. Na krajíc toustového chleba dáme tvaroh a na něj povidla.… více o Sladké toustíčky – jedna báseň
Tvarohová pomazánka Do mixéru dám tvaroh, nastrouhaný sýr a nastrouhané máslo (lépe se to spojí), prolisovaný česnek, mléko, pažitku, sůl a… více o Tvarohová pomazánka
Dobrota z lístkového těsta Lískové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30 x 30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít… více o Dobrota z lístkového těsta
Kynuté buchty od pí. Berouškové Mouku lehce prosolit, kvásek do mouky, zybtek dodám a zpracuji do vlastního těsta a nechám kynout asi hodinu. Mléko… více o Kynuté buchty od pí. Berouškové
Vepřová panenka s karamelizovanou… Cibuli si nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do rendlíku s rozehřátým olejem. K zesklovatělé cibuli… více o Vepřová panenka s karamelizovanou cibulkou
Krůtí plátky s nivou Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opékáme 15 minut. Vždy na plátek masa položíme plátek šunky,… více o Krůtí plátky s nivou
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a… V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Pravé vanilkové rohlíčky Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a… více o Pravé vanilkové rohlíčky
Bramboráčky s masovou směsí MASOVÁ SMĚS Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v… více o Bramboráčky s masovou směsí
Vídeňská cibulka Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v… více o Vídeňská cibulka
Růžičková kapusta Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky,… více o Růžičková kapusta