4.05
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli… více o Rajská omáčka
Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme… více o Rajská omáčka
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm… více o Kořeněná rajská omáčka
Bez voňavých perníčků by snad ani nebyly Vánoce! Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a… Celý článek
Mandarinky patří k nejoblíbenějším zimním plodům, ale najít opravdu sladký a šťavnatý kousek,… Celý článek
Chcete nasát vánoční atmosféru? Vydejte se na rozzářené historické náměstí se spoustou… Celý článek
Úzkost je taková svěrací kazajka. Snažíme se jí zbavit všemi možnými způsoby – ať už pohybem,… Celý článek
Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum (dávám více než je v ingrediencích) a kakao. Rozdělím na 4 kousky.… více o Kokosová roláda bez vajec
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme čteverečky. Na každý čtevereček dáme směs: vařené… více o Pirohy plněné bramborovou směsí
Smícháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný… více o Rychlá buchta s nemletým mákem
Kumkvaty rozkrojíme podél na půl, očistíme od semínek a rozmixujeme. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej a opět… více o Buchta s kumkvaty
Hlávkové zelí jemné nakrájíme, mírně osolíme, aby pustilo šťávu. Potom přildáme kremžskou hořčici, majonézu a jogurt … více o Zelný salát s rozinkami
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar… více o Kašparova pikantní tlačenka
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě… více o Anglická ovesná kaše
V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpeníme cibulku přidáme maso okořeníme sladkou… více o Irský gulášek
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně… více o Honzíkovo kuřecí s medem
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem,… více o Houbová smaženice se sýrem
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také… více o Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony