3.67
Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme… více o Rajská omáčka s hovězím masem
Celé kuře rozčtvrtíme a stáhneme z kůže, maso mírně nasolíme. Do vroucí vody přidáme takto lehounce nasolené kuřecí… více o Víkendová rajská omáčka s kuřecím masem
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.… více o Rajská omáčka od Verunky
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na… více o Hanácké vdolky
Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém… více o Korbáčový závin
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g… více o Obrácený makový jablečník
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a… více o Králík na zakysané smetaně
Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme… více o Kuře v zelí
Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Po osmahnutí přidáme česnek a… více o Rychlé kuře po indicku
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu. V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková… více o Tiramisu, které nezklame
Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou… více o Krkovička na černém pivu
Vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu odstát v chladu. Plníme do vymazaných formčiek (asi do 1/2 formičky) a… více o Duté kokosové rohlíčky
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to… více o Výborný domácí krtkův dort
Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme… více o Květákové placičky se šunkou a sýrem