
3.11
Smícháme všechny ingredience dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný… více o Makovec raz dva
Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. Naplníme nakrájeným… více o Bůček dva v jednom
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme… více o Svíčková na smetaně pro dva
Teplé letní večery přímo vybízejí k posezení venku. Co si je zpříjemnit osvěžujícím koktejlem?… Celý článek
Jestli si na internetu rádi prohlížíte obrázky krásných dortů, možná máte pocit, že už vás nic… Celý článek
Právě teď, když je jejich sezona, je dobré si jich užít co nejvíc. Meruňky jsou totiž nejen… Celý článek
Cukety patří k typicky letní zelenině, a když se urodí, často si s nimi nevíme rady. Své… Celý článek
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly… více o Bramborový třesanec
Mléko nalejeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany,… více o Rychlá houbová omáčka
Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme. V druhé… více o Lasagne se zelím
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po… více o Falešná husí játra
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Já prostě všechno zamíchám drátěnou kvedlačkou a nechám v teple pod… více o Hrníčkové lívance
Jemně nastrouhaný sýr rozšleháme s tvarohem a mlékem, ochutíme česnekem, solí a pažitkou nebo petrželkou. více o Sýrová pomazánka z tvarohu
Piškoty slepíme marmeládou a položime na dno dortové formy. Na piškoty položíme okapané ovoce a zalejeme pudinkem,… více o Pudinkový dort
Jarní cibulku nakrájíme,lehce osmahneme v olivovém oleji a necháme vychladnout. Majénézu ochutíme hořčicí,citronem a… více o Lehký bramborový salát
Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby. Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou… více o Smažené houbové plátky
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Nakrájet, smíchat, vložit do vymazaného skleněného pekáče a při 200 stupních péci 30min. více o Nádivka
Listové těsto vyválíme na tloušťku kolem 2 mm. Vejce rozšleháme vidličkou a natřeme těsto z horní strany. Celou… více o Skořicoví šneci