Rostlinný tuk nebo máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a půl lžičkou pomerančové kůry. Přidáme mouku, vypracujeme těsto, necháme ho v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme hvězdičky – polovinu jich uděláme s otvorem.
Pečeme na plechu s papírem na pečení, vychladlá kolečka potřeme marmeládou (k angreštu se hodí meruňková), přiložíme děrovaná kolečka a do otvoru vložíme kompotované ovoce.
Polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali lžíci tuku.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou