g
řecký jogurt - pravý
nebo 1 bílý jogurt či 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme. Celý salát dochutíme a zamícháme. Pak už jen dáme chladit do lednice, aby byly tzatziky dobře vychlazené.
Podáváme s čerstvou křupavou bagetou, řeckým sýrem feta a černými pikantními olivami.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku