g
řecký jogurt - pravý
nebo 1 bílý jogurt či 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme. Celý salát dochutíme a zamícháme. Pak už jen dáme chladit do lednice, aby byly tzatziky dobře vychlazené.
Podáváme s čerstvou křupavou bagetou, řeckým sýrem feta a černými pikantními olivami.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem