Nejdříve si připravíme náplň. Žloutky, tuk a cukr třeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, jablka, strouhanku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Z uvedených surovin vypracujeme v míse nebo na vále těsto a vyválíme z něj placku velikosti plechu na pečení. Přeneseme ji na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem a lehce přitiskneme. Povrch potřeme připravenou náplní a moučník upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova.
Po vyjmutí z trouby ho necháme zchladnout a poté ho rovnoměrně potřeme rozpuštěnými čokoládovými kaštany. Rozpustit je můžeme buď v kastrolku nad vařící vodou nebo v misce v mikrovlnce.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát