Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme ve velké míse s 60 g cukru a poté za stálého míchání přidáváme mascarpone. Bílky šleháme elektrickým šlehačem a v polovině procesu přidáme zbylých 60 g cukru.
Poté sníh z bílků smícháme se žloutky pomalým mícháním. Důležité je promíchávat velmi pomalu, jinak se sníh srazí a v tiramisu se poté bude objevovat tekutina.
Kafe si dáme do misky a postupně namáčíme piškoty z obou stran asi 0,5 sekundy a skládáme do mísy obdélníkového tvaru. Poté vlijeme asi půl cm silnou vrstvu krému, rozetřeme, posypeme kakaem a opět skládáme namáčené piškoty. Pozor, tentokrát ve směru otočeném o 90°.
Nakonec necháme přes noc v lednici vychladit.
Když jsem své sicilské kamarádce prozradil, že přidáváme do Tiramisu likér nebo rum, zeptala se mě, jestli náhodou nejsme šílení (pokud vyloženě likér potřebujete, přidejte ho do žloutků s cukrem ještě před přidáním mascarpone). Kakao také může být pouze až na poslední vrstvě, rozhodněte se sami.
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri