Plátky masa naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka osmažime na pánvi. Takto osmahnute řizky klademe do pekáčku. Na řízky dáme na kolečka nakrájené cibule (čím více tím lépe).
Přidáme trochu másla a vody. Pečeme přiklopené v troubě zhruba hodinu, občas podlejeme, aby se nevypekla štáva. Podáváme s bramborovou kaší.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena