Rohlíky na ráno

3.17

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 0,3
      l voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka droždí (42 g)
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Droždí rozmícháme s cukrem, dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto (nejlépe hnětačem). Zpracováváme tak dlouho, až se nebude přichytávat na okraje mísy. Mísu přikryjeme a na noc dáme kynout do ledničky.
  • Hned ráno těsto prohněteme a vytvarujeme houstičky, rohlíky nebo 2 veky. Těsto dáme na vymazaný plech a potřeme olejem, můžeme posypat kmínem, mákem nebo semínky. Po 20 minutách kynutí na plechu dáme do nepředehřáté trouby. Peče se asi 20–25 minut na 220 °C.
  • Pečivo je jednoduché, moc chutné. Já jsem po nějaké době začala vymýšlet různé variace a plnila houstičky masovou směsí s lečem nebo vyráběla rohlíky plněné sýrem a párkem.
Zařazení: Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: