
3
Připravíme kvásek – v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo,… více o Žemličky svaté Lucie
Rozinky namočíme na 20 minut do whisky a necháme odležet. Máslo, cukr a vejce ušleháme do pěny, potom přidáme mouku a… více o Irské rozinkové keksy
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku… více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na ten jablečný… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Kdybyste vešli do jakékoli školní třídy, nejspíš byste uviděli pár dětí, které v lavici… Celý článek
Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a… více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Šlehačku vlijeme do hrnce a přidáme čokoládu a na kostičky nalámané kaštany. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme… více o Kaštanový likér
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, aby jsme… více o Bori-bori – kukuřičné karbanátky
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v… více o Židovské řízky
Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým… více o Klobásy od Martiny
Vajíčka, jedlou sodu, sůl a cukr promícháme metličkou. Po té přidáváme střídavě mouku a kefír. (Můžete vše přidat… více o Velice rychlé lívance
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme… více o Perníkové figurky na stromeček
Do misky prolisujeme mouku s kypřícím práškem a cukrem a promícháme je s mletými ořechovými jádry. Teplé mléko, vejce,… více o Ořechový beránek
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme… více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký… více o Ruský okurkový salát
Do středního kastrolku (ne moc velkého, protože směs by se zredukovala příliš rychle a spálila se předtím, než docílí… více o Sachr dort
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají… více o Kanec se šípkovou omáčkou