2.38
Žloutky, cukr a máslo dobře utřeme, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Půlku těsta vylijeme do… více o Bábovka
Všechno smícháme ve větším hrnku a dáme na maximální výkon do mikrovlnky na 3,5 minuty. Až začne stoupat, vypneme. Po… více o Bábovka
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do mísy, do které dáme rozetřený česnek se solí a zalijeme dostatečným… více o Mléčné řízečky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou… více o Zelné placky
Nastrouhanou mrkev rozmícháme se strouhaným celerem, česnekem, cibulí, ořechy, sýrem a zakápneme olejem. Spojíme ostrým… více o Ořechový tatarák
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Nakrájenou bagetu opečeme na pánvi s olivovým olejem. Tuňák rozdrobíme a smícháme s ostatními surovinami. Natřeme na… více o Tuňáková bruschetta
Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů, jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku… více o Masové koule se žampiony
Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich… více o Plněné rohlíky jako jednohubky
Předehřejeme troubu na 200 °C. V míse rozšleháme heru, vejce a cukr do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva a špetku… více o Čokoládové cookies
Filé posypeme kořením na ryby a na panvi zprudka opečeme. Vložime do vymazaného pekačku. Filé zalejeme rozšlehanými… více o Filé zapečené s nivou
Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžice mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
1. Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme asi na polovině másla. 2. Osolíme, opepříme a okmínujeme. 3. Zalijeme… více o Vánoční polévka Marie Woodhamsové
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve… více o Amasaké s pudinkem a ovocem