2.57
Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne. Poté jej odstavíme z… více o Ruský guláš
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký… více o Ruský okurkový salát
1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku). Řepu… více o Boršč
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečící plech dáme… více o Kinderkoláč – zákusek jako od cukrářky
Kuřecí prsa naklepeme, posolíme a posypeme pepřem a oregánem. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy kousek mozzarely,… více o Kuřecí závitky – křehké a šťavnaté
Máslo utřeme s cukrem a celými vejci, přidáme mléko nebo šlehačku a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme… více o Řez Strakáček
Příprava těsta: celá vajíčka se metlou rozmíchají s vodou a mlékem solí, majoránkou, nebo jiným zeleným kořením dle… více o Slané palačinky
Suroviny na tmavé těsto smícháme a vyválíme placku, kterou vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na ni dáme náplň z… více o Tvarohové řezy trojbarevné
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,… více o Bramborová paštika s uzeninou
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem… více o Uzená fazolačka
Cuketu nakrájíme na kolečka, silná asi 0,5 cm. Půl množství cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme… více o Zapečená cuketa se šunkou
Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochu vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé… více o Houbovka a rozpeky
Jakmile uěláme spodní vrstvu , kterou musíme rozprostřít po celém vymazaném a vysypaném pekáči, nandáme na ni… více o Trojbarevný koláč
Z oleje a mouky uděláme zásmažku. Chvíli provaříme a zalejeme protlakem, podle potřeby i vodou. Přidáme hřebíček,… více o Extra rychlá rajská
Ingredience jsou určeny pro velký plech. Předehřejeme si troubu na 200°C Připravíme si mísu a dáme do ní hladkou a… více o Rychlý borůvkový koláč