Stehýnka v pivním těstě Nejdříve si připravíme majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a kapary. Osolíme a opepříme. Nakrájíme vejce a spolu s… více o Stehýnka v pivním těstě
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Rybí filé podle Mayi Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme… více o Rybí filé podle Mayi
Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť… Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky… Celý článek
Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak… Šťavnatý uvnitř, křupavý na povrchu, s charakteristickým otiskem grilovací mřížky. Mezi… Celý článek
Co ochutnat v zahraničí? Toto jsou kulinářské poklady z… Cestování není jen o objevování nových míst, ale také o ochutnávání nám neznámých jídel. Ať už… Celý článek
4 tipy, jak správně uvařit chřest, aby byl dokonale křupavý! Chřest se dá připravit na mnoho různých způsobů, které se od sebe liší především v dalších… Celý článek
Buchta "více podob, více chutí" **Spodní těsto**: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut. **Vrchní těsto**: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme… více o Buchta "více podob, více chutí"
Jahodová marmeláda s karamelem a… Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v… více o Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Senzační kakaový dort z piškotů za… Ve vodě si rozmíchejte kakao, za stálého míchání přiveďte k varu (zhoustne to), povařte cca 1 minutu a nechte řádně… více o Senzační kakaový dort z piškotů za studena
Zimní čaj od Báry Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak… více o Zimní čaj od Báry
Řecký špenát s rýží Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a… více o Řecký špenát s rýží
Hajducká polévka Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou… více o Hajducká polévka
Skořicové hvězdičky Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými… více o Skořicové hvězdičky
Houbovka a rozpeky Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochu vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé… více o Houbovka a rozpeky
Palačinky s Nutellou a keksem 1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme… více o Palačinky s Nutellou a keksem
Bazalkové tofu Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi, kromě vody, rozmixujeme. Komu chutnají ostřejší chutě,… více o Bazalkové tofu
Pudinkové řezy Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem a… více o Pudinkové řezy
Shakshuka Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však… více o Shakshuka