Stehýnka v pivním těstě Nejdříve si připravíme majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a kapary. Osolíme a opepříme. Nakrájíme vejce a spolu s… více o Stehýnka v pivním těstě
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Rybí filé podle Mayi Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme… více o Rybí filé podle Mayi
Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť… Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky… Celý článek
Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak… Šťavnatý uvnitř, křupavý na povrchu, s charakteristickým otiskem grilovací mřížky. Mezi… Celý článek
Co ochutnat v zahraničí? Toto jsou kulinářské poklady z… Cestování není jen o objevování nových míst, ale také o ochutnávání nám neznámých jídel. Ať už… Celý článek
4 tipy, jak správně uvařit chřest, aby byl dokonale křupavý! Chřest se dá připravit na mnoho různých způsobů, které se od sebe liší především v dalších… Celý článek
Moučník s revení (rebarborou) nebo… Mouku smísenou s práškem do pečiva, cukr tuk, sůl, vodu a vejce na vále zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na… více o Moučník s revení (rebarborou) nebo jablky
Ovocné řezy Heru pokrájíme, utřeme z cukrem a žloutky do pěny. Přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem, z bílků vyšleháme tuhý… více o Ovocné řezy
Vávrovo pečené kuře s brambory Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou… více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Závin z mletého masa Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrůdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, nakrájené… více o Závin z mletého masa
Králík načerno Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián,… více o Králík načerno
Curry rizoto s kuřecím masem a… Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si… více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Muffiny s jarní cibulkou a slaninou 1. Troubu předehřejeme na 180°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Slaninu pokrájíme na kostičky, jarní… více o Muffiny s jarní cibulkou a slaninou
Makový koláč s tvarohem Mouku rukama zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto… více o Makový koláč s tvarohem
Čočková sekaná s řapíkatým celerem Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru… více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem
Nepečený grepový koláč Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme… více o Nepečený grepový koláč
Sirup z květů černého bezu Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Marinované špízy Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako… více o Marinované špízy