Rybí koláč

4.5

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g brambory
    • 100
      g uzená makrela filé bez kostí a kůže
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • 1
      lžíce hladká mouka + troška na poprášení

Postup přípravy receptu

  • Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Oloupané a na stejně velké kousky nakrájené brambory (nebo zbytky od oběda) vložte do vroucí vody a přiveďte opět k varu. Do uzené ryby vetřete trochu olivového oleje a špetku soli a pepře. Jakmile budou brambory vařené na půl, vložte filé do cedníku, přikryjte ji alobalem a vložte ji do hrnce s vařícími se bramborami. Stáhněte teplotu a vařte 8-10 minut, dokud nebudou brambory i ryba vařené.
  • Vyjměte rybu z cedníku a odložte ji stranou. Zcezené brambory vraťte do hrnce, aby vychladly. Petrželovou nať zbavenou stonků jemně nasekejte. Rozmačkané brambory rozetřete do pánve, aby rychle yvychladly. Rybí filé zbavené všech zbytků kůže a kostí rozkouskujte a přidejte k vychladlým bramborám, a obojí vložte do mísy spolu s 1 lžící mouky. Pak přidejte vejce, nasekanou petržel, pořádnou špetku soli a pepře a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Vše pak rozmačkáme a důkladně promícháme.
  • Talíř vysypte trochou hladké mouky. Bramborovou rybí směs rozdělte na 4 díly, ze kterých vytvarujte kulaté, zhruba 2 cm silné karbanátky, a poprašte je moukou. Karbanátky pak dejte asi na hodinu odpočinout do chladničky, aby ztuhly.
  • Do mírně rozpálené velké pánve dejte trochu olivového oleje, a po zahřátí do něj vložte připravené rybí karbanátyky a po obou stranách je smažte zhruba 3-4 minuty do zlatova. Podávejte ihned kousyky citrónu, čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Namísto uzené makrely lze použít i tuňáka či lososa.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: