
3
V hrnku mléka rozmícháme vejce, vlijeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání… více o Krupicová kaše
Do hrnce vložíme jako základ všechny ingredience kromě vegety a nudlí – ty přidáme, až se základ chvíli povaří. Můžeme… více o Rychlá kuřecí polévka
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky. Vše dáme… více o Rychlá květáková polévka
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Halloween, svátek plný kouzel, převleků a tajemných světýlek, se blíží. Slaví se 31. října a… Celý článek
Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou). Pečeme pozvolna (čím větší, tím více… více o Medové koláčky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme .Přidáme měkký tvaroh a na kousky pokrájený tuk a vypracujeme… více o Tvarohové polštářky
Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nalijeme na plech, do kterého vložíme… více o Ořechové kostky
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje… více o Hrachová polévka s klobásou
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme… více o Pepřové steaky
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též… více o Topinky se srbskou směsí
Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule, na ni položíme osolené, opepřené a nenaklepané kotlety. Pokryjeme… více o Kotlety starého kováře
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem,… více o Adamovy kuličky (sekaná)
Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme… více o Tvarohový beránek
1. Těsto vyjměte z obalu a i s papírem položte na plech. Troubu předehřejte na 190°C. 2. Z pórku okrájejte konce a… více o Řecká pita s pórkem
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou,… více o Rychlá hrášková polévka
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron,… více o Med ze sedmikrásek