2.33
Všechny ingredience dáme do mísy, mícháme v půlhodinových intervalech a přikryjeme (například talířem). Po 3–4… více o Rychlé okurky
Kváskem zaděláme těsto a necháme přikryté 20 minut kynout. Pak těsto vyválíme a vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím… více o Rychlé koblihy
Cukr a droždí rozpustíme v mléce. Žloutky, heru a sůl rozmícháme, utřeme a pak přidáme mouku a kvásek. Do vypracovaného… více o Rychlé koláče
Ovocné knedlíky (a obzvlášť ty jahodové) jsou chloubou české kuchyně a mnohým labužníkům se… Celý článek
Blížící se léto je obdobím zavařování a nakládání, které svědčí nejenom sezónní zelenině, ale… Celý článek
Neexistuje asi nikdo, kdo by nemiloval jahody. Jsou skvělé jen tak samotné, a co teprve v… Celý článek
Chutná a vyvážená snídaně by měla být základem každého nového dne. A vločkové kaše, které se… Celý článek
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme… více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve… více o Obrácené mleté řízečky
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní… více o Nejlepší horká čokoláda
Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou… více o Moskevský boršč
Vejce a cukr smícháme a mícháme tak dlouho pokud se v těstě nezačnou tvořit bubliny.Postupně přidámme trochu mouky… více o Skořicová buchta
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, játra mezitím rozmixujeme. Až začne cibulka zlátnout, přidáme játra a… více o Bílá játrová omáčka
Jehněčí s omáčkou 1. Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme… více o Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami
Do nádoby od pekárny chleba dám vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobím kostku droždí, nasypu cukr a… více o Chléb
Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše… více o Italské kuře II.
Cuketové ragú: Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca. 1,5 cm),… více o Filety z lososa s cuketovým ragú
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený… více o Česneková polévka IV.
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku… více o Borůvkové knedlíky