Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše: lžící ukrojíme kousek těsta, mokrýma rukama roztáhneme do placičky a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji. Na pánev se vejdou najednou asi 3 ks. Nafouknou se.
Ještě teplé mažeme česnekem utřeným se solí, kečupem, tatarkou a sypeme strouhaným sýrem. Nebo je uděláme nasladko s nutelou nebo marmeládou.
V lednici vydrží těsto několik dnů a můžeme smažit průběžně.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem