
3.25
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do ní stroužek česneku. Takto… více o Česnekové okurky sterilované
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme… více o Nakládané okurky II.
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na zeleninu, potom sterilujeme. více o Znojemský nálev na okurky
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Ty nejlepší věci bývají často ty nejjednodušší. A také rychlé. Stačí dát dohromady pár běžných… Celý článek
Sklizeň švestek je v plném proudu. Ať už máte švestky z trhu, nebo ze zahrádky, je důležité s… Celý článek
Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte,… více o Vyskočky
Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudingový prášek,… více o Jablečný chlebíček
Vše umeleme na masovém strojku. Nechám tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme z… více o Špeková pomazánka na chuťovky
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut.… více o Smažený celer se sýrem
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a… více o Kuře po židovsku
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i… více o Mandlový dort s meruňkami
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do jiné mísy, přidáme nakrájenou… více o Zapečené brambory s rybou a brokolicí
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek… více o Zapečená brokolice do remosky
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou… více o Vepřová játra na smetaně
Uvaříme vejce na tvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku. Smícháme máslo s tvarohem a solí a přidáme… více o Pažitková jarní pomazánka
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso, které také osmahneme.… více o Vepřový pikantní guláš
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev. Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)… více o Zeleninová polévka s drobením