
2.85
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30–45… více o Punčové řezy
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku… více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Vejce s cukrem a šlehačkou (tekutou) vyšleháme metlou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a rum. Nalijeme na vymazaný a… více o Rychlé meruňkové řezy
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Začátek školního roku je za dveřmi a s ním i každodenní kolotoč snídaní a svačin. Jenže co… Celý článek
Když se urodí hodně rajčat, je domácí kečup jedním z nejlepších způsobů, jak se dají zpracovat… Celý článek
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku… více o Makové řezy s krémem
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme vychladnout a zašleháme tvaroh. Přidáme nastrouhanou citronovou… více o Nepečený tvarohovo-pudinkový dort s ovocem
Dáme vařit těstoviny, mezitím kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvičce s kořením. Uvařené těstoviny… více o Těstovinový „rychlovka, mňamka“ salát
Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymaštěný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme… více o Tvarohový mřížkový koláč
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom… více o Vepřová játra s chilli omáčkou
Z masa odřežeme tuk. Kuře osolíme zevnitř i zvenku. Máslo necháme změknout a smícháme ho s nasekanými bylinkami. Tuto… více o Šťavnaté pečené kuře
Rozpuštěné máslo a hladkou mouku vymícháme, když je hladká, přidáme rajský protlak zamícháme a po troše přidáváme… více o Rajská polévka pro děti i dospělé
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci… více o Domácí nudle do polévky
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo… více o Kuře s cuketovou nádivkou
Prášek do perníku, mouku, 3 lžíce kakaa a pískový cukr smícháme. Přilejeme olej, vejce, štávu z kompotu, mixujeme.… více o Chalupnický perník
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s 3 lžícemi moučkového cukru. Po zašlehání cukru vmícháme polohrubou… více o Banánovo - čokoládové řezy