
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5–10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít… více o Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme mleté maso, které osmažíme, osolíme a opepříme.… více o Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své… více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Domácí vanilkový extrakt je poklad. Jedna lžička nahradí celý vanilkový lusk nebo jeden… Celý článek
Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z… Celý článek
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme, nalijeme je na rozehřátou pánev, do nich poskládáme kolečka rajčat a usmažíme… více o Dědovy topinky
Z uvedených surovin připravíme těstíčko ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky.… více o Krkovička v bramborákovém těstě
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený… více o Kuře na česneku s jablky
Změklou heru vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) a přidáme mléko s moukou a… více o Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které… více o Quiche Panaque
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odležet. Pak těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky a upečeme.… více o Mandlové rohlíčky
Připravíme si alobal, na něj klademe plátky másla, očištěné brambory pokrájené na kolečka, osolíme. Oloupanou cibuli… více o Kotletky v alobalu s bramborem
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály … více o Vertuta
Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky… více o Bulharské kuře
Marináda: Koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Postup: 1. Játra důkladně propláchneme, osušíme a… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Do velké mísy přesyjeme půl kila mouky, přidáváme 1/4l vlažného mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžičku cukru, 1 lžicku soli.… více o Těsto na langoše
Kousky kuřete osolíme a trochu opepříme. Na pánvi zpěníme na másle nebo oleji drobně krájenou cibulku, pak přidáme… více o Kuře na kari – hit rodiny Woodhamsovy