
3.67
Uděláme si těsto na košíčky, můžete použít jakýkoliv recept, na který jste jinak zvyklí, ale měly by být kakaové. Do… více o Kakaové košíčky s tvarohem a ovocem
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme… více o Buchta s ovocem a tvarohem
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli a vypracujeme… více o Koláč s tvarohem a jablky
Čeká vás narozeninová oslava, nebo jen chcete něco upéct k odpolední kávě? Ať tak či onak,… Celý článek
Čatní, čatný nebo chutney. Pod všemi těmito názvy se skrývá indická studená omáčka, která se… Celý článek
Chutí se tak trochu podobá příbuzné cuketě, je ale výraznější a lehce nasládlý. Neprávem… Celý článek
Ať už máte svoji úrodu, zásobuje vás rodina nebo nakupujete na trhu, je ideální udělat si i… Celý článek
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s… více o Jednoduchá krabí pomazánka
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme… více o Medová jablka
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu… více o Rychlá omáčka na těstoviny
Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2-3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je… více o Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v… více o Židovské řízky
Vepřové maso pomeleme - půlka nahrubo (šajba 10-12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe 2x.… více o Domácí klobásy
Mouku dáme do mísy s 20g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na… více o Křehký koláč s kaštanovo-tvarohovou náplní
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček.… více o Sekaný španělák
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho co máme zrovna doma pak… více o Zeleninová polévka se smetanou
Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao.… více o Roláda z piškotů
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou… více o Tuniakové karbonátky so salsou
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso obalíme… více o Hovězí daube