2.46
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a… více o Rýžový nákyp s jahodami
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži,… více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila), zasypeme syrovou rýží,… více o Rýžový pilaf
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Necháme vychladnout a dáváme pozor, aby se neudělal škraloup, vymícháme do… více o Druhá náplň do větrníků
Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečící plech dáme… více o Kinderkoláč – zákusek jako od cukrářky
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do… více o Kokosová roláda jednoduše
V míse ze všech přísad vymícháme těsto,rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě cca… více o Koláč od tety
Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto,… více o Křehké lívance z podmáslí
Papriky zbavíme jadýrek a rozpůlíme. Půlku naplníme směsí, kterou získame smícháním nastrouhaného eidamu, petrželky a… více o Anabe plněné papriky
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky jako do knedlíků. V mléce rozšleháme vejce, osolíme a lehce opepříme. 2. Rohlíkové… více o Rohlíková pizza
Fazolové lusky i s nálevem povaříme 5 minut. Mouku rozmícháme v půl hrnku studené vody. K luskům přidáme smetanu a… více o Fazolová omáčka s bramborem a vepřovým masem
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek… více o Zapečená cuketa s mletým masem
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabé kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle… více o Česnečka pro labužníky
Papriku zbavíme stopek a jadřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata na tenká kolečka a oloupanou okurku nastrouháme. … více o Balkánská miska
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva… více o Čokoládová bábovka ze zakysanky