
2.9
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod.… více o Sulc – recept po babičce
Vařené studené brambory postrouháme nebo umeleme na masovém mlýnku, smícháme s ostatními surovinami. Pokud se těsto… více o Bramborové těsto-recept po babičce
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu. Krém: Zkaramelizujte cukr (jen slabě na hnědo),… více o Malakov dort – starý recept po prababičce
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Ostružiny jsou symbolem vrcholného léta a příležitostí k přípravě mnoha chutných dezertů,… Celý článek
Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár… Celý článek
Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme polovinou hermelínu, přeložíme a upevníme párátkem.… více o Kuřecí prsa plněná hermelínem
Z bílků ušleháme sníh, do kterého nejdříve zašléháme cukr, pak žloutky, mouku a na závěr rozpuštěné máslo. Těsto… více o Ovocný koláč s vanilkovou polevou
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm.… více o Plněné linecké košíčky
Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kolečka, v jakémkoliv pořadí navrstvíme do olejem vymazené zapékací mísy,… více o Zapečená zelenina s balkánem
Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku. Poklademe… více o Zelňáky z listového těsta
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme… více o Meloun jako břitva
Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře… více o Keftedakia
1. Z trochy mléka (cca čtvrt hrnku), lžičky cukru a kostičky droždí zaděláme kvásek. Ten necháme 15-30 minut kvasit na… více o Kynuté houskové knedlíky podle prababičky
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme… více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Ze zelí odstraníme vrchní listy a zelí nakrouháme. Zalijeme vroucí vodou, scedíme, vložíme do misky. Jablko i se… více o Salát pro dobrou náladu
Vytvořit kvásek,vypracovat těsto a nakonec přidat máslo a rum a opět vypracovat.Vykynuté těsto jednou srazit a necháme… více o Koblihy
Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými… více o Kuřecí zbytkový salát