Zelný salát s tatarskou omáčkou
Vše na velmi jemno nakrájíme, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mažeme na plátky veky. více o Zelný salát s tatarskou omáčkou
2.83
Vše na velmi jemno nakrájíme, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mažeme na plátky veky. více o Zelný salát s tatarskou omáčkou
Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut… více o Omáčka bešamel
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak… více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Máte velkou spotřebu jogurtů a začali jste přemýšlet, že si zkusíte vyrobit vlastní? Připravit… Celý článek
Zatímco v roli britské panovnice ztělesňovala královna Alžběta II. zažitou tradici a ani ve… Celý článek
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě… více o Ořechová buchta bez vážení
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy… více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil… více o Houbová pomazánka s nivou
Nejprve si na drobné kousky nakrájíme kompotovaný ananas. Do mísy vsypeme mouku, cukr, nasekané nebo mleté ořechy,… více o Tvarohové pokušení
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná… více o Cikánské řezy třené
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v… více o Africká lilková pomazánka
Drůbeží,ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky,lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji… více o Pikantní játra
1. Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku. 2. Na ni nasypeme na kostičky nakrájený chleba, necháme… více o Veselá bída
Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Listové těsto vyválíme na tloušťku kolem 2 mm. Vejce rozšleháme vidličkou a natřeme těsto z horní strany. Celou… více o Skořicoví šneci
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež,… více o Salát s kuřecími kousky
Do misky na malé kousky nakrájíme šunkový salám, nastrouháme sýr a namačkáme česnek. Vše lehce promícháme a do směsi… více o Zapékané šunkové tousty