Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření čubrica. Promícháme a tvarujeme malé čufty, které klademe na zelí. Na ně dáme opět vrstvu zelí, rajský protlak a vše zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Nebo můžeme rajský protlak rovnou smíchat s vodou. Zakryjeme pokličkou a dáme na asi hodinu a půl dusit a péct do rozpálené trouby.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči