
2.68
Těsto: Tvaroh, dětskou krupici, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme ze vzniklého těsta šišky. Tyto šišky dáme… více o Tvarohové šišky s mákem a povidly
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymastíme máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypeme ji moukou. Našleháme máslo… více o Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako… více o Bramborák se švestkami
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme… více o Falešný pařížský dort
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a necháme odležet v podmáslí, nejlépe přes noc. Slané krekry (1… více o Křupavé kuřecí nudličky podle Nigelly
Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a… více o Roláda z kuřecích prsíček
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme… více o Šarlota aneb roládkový dort
Vodu zahřejeme v kastrůlku, přidáme máslo, cukr a kakao a na mírném ohni mícháme, až se vše spojí a rozpustí, oddělíme… více o Vodňanské řezy
Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme,… více o Ratatouille
Máslo utřeme se žloutky a cukrem do husté světlé pěny. Do směsi přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřidlem a mléko … více o Biskupský chlebíček s čokoládou
Přísady zpracujeme na těsto, necháme chvíli v chladničce odpočinout a vyválíme placku. Kolečkem se vypichují větší… více o Lví tlamičky
Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed… více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Povolené tyčinky, cibuli a vajíčka nakrájet na jemno. Vše promíchat a vychladit. více o Pomazánka ze surimi tyčinek
V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky dokud se co nejvíce tuku nezmění v olej. … více o Těstoviny amatriciana
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché… více o Perník s čokoládou a kokosem