g
zelenina
mrkev, hrášek, celer a jiné, podle chuti
olej
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Umyté kroupy opražíme na oleji, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na trošce oleje opražíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme trošku kmínu, podlijeme a podusíme. Měkké kroupy dáme do větší mísy, přidáme zeleninu, maso a promícháme. Dosolíme a posypeme petrželovou natí.
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena