4
Párky nakrájíme, smícháme s rajčaty. Cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme k ostatním ingrediencím. Ochutíme kořením.… více o Kotlík
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso. Vložíme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel.… více o Kotlík albánský
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se… více o Zelný kotlík
České Vánoce už dávno nejsou jen o kaprovi, cukroví a misce jablek s mandarinkami. Barevnost… Celý článek
Na vánočku od babičky vzpomínáte, ale do své vlastní se pustit bojíte? Není se čeho bát!… Celý článek
Vánočka je spolu s cukrovím sladkým symbolem Vánoc. Nadýchaná, krásně vláčná a voňavá. Přesně… Celý článek
Nepečené cukroví rozhodně není žádným chudým příbuzným pečených dobrot ani řešením z nouze.… Celý článek
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit… více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček,… více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce cca 15x15 cm. V misce smícháme sýry, kopr, sůl, pepř, na plátky nakrájené… více o Taštičky plněné krabími tyčinkami a chřestem
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (prodával se v domácích potřebách, ale nevím,… více o Žmolenka z brambor
Anglickou slaninu vyškvaříme a promícháme s houskami nakrájenými na kostičky.Zelí pokrájíme na jemno a smícháme s… více o Zelné knedlíky
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na… více o Hospodský vepřový guláš
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto… více o České kynuté buchty
Vyválíme těsto silné asi 2mm do dortové formy v průměru 24cm vyložené až po okraj pečícím papírem..Těsto bude asi do 3… více o Krémeš jednoduchý
**Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Předehřejeme si troubu: elektrickou - 200-250 °C, plynovou - stupeň 3-4. Vejce a horkou vodu šleháme el. ručním… více o Piškotová roláda s marmeládou
Od uvařených špaget vylijeme vodu. Ze špaget si odebereme trochu špaget, které dáme do hrnce, který dáme na sporák a… více o Rychlé a dobré špagety
Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější… více o Plněný hermelín s ořechy