Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a podlijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bujon, všechno koření kromě majoránky, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do poloměkka. Pokud se voda vyvaří, znovu dolijeme, ale zase jen tak, aby byly brambory mírně ponořené (ne, aby nám plavaly).
Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zelenou cibulku, na větší kostky nakrájené papriky, na kostky nakrájené okurky a ještě provaříme. Papriky musí být křupavé ne rozvařené. Zahušťovat se nemusí nic, brambory to zahustí samy. Když je vše akorát, ještě dochutíme, můžeme přidat i špetku vegety, vypneme a vmícháme lžičku v dlani rozetřené majoránky.
Podáváme s chlebem, moje rozmazlená sarančata si na to dají ještě kopeček zakysané smetany. Mělo by to mít tuhou konzistenci, takový lžícostoják. :-)
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Kávový dort pro babičku
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem