
3.2
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků.… více o Piškotový řez s jahodovou pěnou
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je… více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Z ingrediencí uhněteme těsto (lepší nechat mouku trochu nasát vodu před zpracováním), vytvarujeme knedlíčky a vaříme… více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Halloween, svátek plný kouzel, převleků a tajemných světýlek, se blíží. Slaví se 31. října a… Celý článek
Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5… více o Koláčky z listového těsta
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -… více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do… více o Plněné kotlety na smetaně
Romadúr rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo a žloutek, utřeme na hladký krém, mícháme najemno nakrájenou cibuli, jogurt… více o Pomazánka z romaduru
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a… více o Lilková omáčka na těstoviny
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme… více o Kuřecí steak v pita chlebu
Uvaříme vodu s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem.Odstavíme a do horké vody vsypeme mleté ořechy, sušené mléko a… více o Ořechový krém
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým… více o Balkánský sýr v lilku
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku. Květák a brokolici pokrájíme na… více o Polynéské filé
Předehřejeme troubu na 200 °C. V míse rozšleháme heru, vejce a cukr do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva a špetku… více o Čokoládové cookies
Připravíme si hovězí bujon v 1/2l vody. V kastrolu na oleji zpěníme cibuli a zaprášíme lžící hladké mouky. Přidáme… více o Rajská omáčka – rychlá a snadná