
4.25
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut… více o Skořicoví šneci s polevou
Tradičním způsobem připravíme kynuté těsto. Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté… více o Ořechovo-skořicoví šneci podle Háni
Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme… více o Plnění šneci
Chutí se tak trochu podobá příbuzné cuketě, je ale výraznější a lehce nasládlý. Neprávem… Celý článek
Ať už máte svoji úrodu, zásobuje vás rodina nebo nakupujete na trhu, je ideální udělat si i… Celý článek
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a… více o Smažené kapustové listy
Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do… více o Perníkové řezy s kořením na svařák
Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných na tenší plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme… více o Zapékané kysané zelí
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem… více o Mletý bůček se směsí sýrů
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli… více o Nákyp z kyselého zelí a brambor
vypracujeme těsto necháme vykynout uděláme placičky,naplníme sladkým tvarohem vytvoříme důlek,naplníme švestkou… více o Moravské koláče od Soni
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za… více o Bonbóny z vlašských ořechů
žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí.pak směs zshladíme,přídáme kondenzovaná mléka a vanilkový cukr… více o Domácí vaječný likér
Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v… více o Italská pohanka
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme… více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již… více o Kynutá buchta
Na pánvi rozehřejeme olivový olej,osmahneme cibulku, přidáme ostatní ingredience a zalijeme rozšlehaným vajíčkem.… více o Cuketová omeleta