Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vroucí vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Dochutíme medem a citronem dle chuti – není nutné.
Pokud máme rádi studené nápoje, dáme nálev do lednice a popíjíme až čtyři šálky denně. Jestliže nám vyhovují teplejší nápoje, pak nálev před podáním ohřejeme.
Po třech týdnech snížíme popíjení na dva šálky.
Skořice dokáže prohřát a rozproudit krev, hodí se obzvlášť v zimě. Kromě končetin taková kúra skvěle prokrví i mozek, pomůže proti usazování tuků v cévách, na močové cesty, revma a cukrovku.
Tento životabudič si mohou dovolit jen ti, kdo nemají alergii na skořici.
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou