
3.5
Makrelu zbavíme kostí, vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky. Žloutky společně s makrelou rozmačkáme. Cibuli… více o Skvělá rybí pomazánka
Šunku pokrájíme na menší kousky, dáme do vyšší nádoby, přidáme změklé máslo, malinko smetany (mléka) a ponorným mixérem… více o Pěna šunková
Dáme vařit špagety a restovat žampiony. Šunku nakrojíme na 4 místech cca 3 cm hluboko a stočíme do kornoutů, které… více o Šunková hnízda se špagetami
Konec léta a začátek podzimu patří fíkům. Tohle ovoce ve tvaru slzy je nejenom v sušené, ale i… Celý článek
Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme všechny ingredience a zamícháme. Vylejeme na plech vymazaný… více o Bramborník
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g… více o Obrácený makový jablečník
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem… více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti… více o Plněné rohlíčky bez kynutí
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme… více o Rýžový salát s kuřecím masem
Zaděláme kvásek (se 150 ml vody). Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé,… více o Langoše
Jakmile uěláme spodní vrstvu , kterou musíme rozprostřít po celém vymazaném a vysypaném pekáči, nandáme na ni… více o Trojbarevný koláč
Med rozpustíme v mikrovlnce, přidáme olej, na drobno nakrájenou cibuli a česnek, zázvor, vegetu a sojovou omáčku.… více o Kuřecí prsíčka v medu
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s… více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na… více o Plněné ořechy
Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké,… více o Valašský kapušník
Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše… více o Italské kuře II.