
3.5
Makrelu zbavíme kostí, vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky. Žloutky společně s makrelou rozmačkáme. Cibuli… více o Skvělá rybí pomazánka
Šunku pokrájíme na menší kousky, dáme do vyšší nádoby, přidáme změklé máslo, malinko smetany (mléka) a ponorným mixérem… více o Pěna šunková
Dáme vařit špagety a restovat žampiony. Šunku nakrojíme na 4 místech cca 3 cm hluboko a stočíme do kornoutů, které… více o Šunková hnízda se špagetami
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Ty nejlepší věci bývají často ty nejjednodušší. A také rychlé. Stačí dát dohromady pár běžných… Celý článek
Sklizeň švestek je v plném proudu. Ať už máte švestky z trhu, nebo ze zahrádky, je důležité s… Celý článek
Kuřecí řízky zbavíme tuku, pokud jsou vysoké, seřízneme po délce, lehce osolíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče… více o Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou
Maso omyji a nakrájím na plátky 2 cm. Dám je do mísy a přidám šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici,… více o Mexická kapsa
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a nakonec sníh z bílků. Natřeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený… více o Ořechová roláda bez mouky
Z uvedených přísad upečeme korpus, necháme vychladnout a rozkrojíme. Piškoty namočíme v převařené vychladlé šlehačce… více o Piškotový dort s ořechovou náplní
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky… více o Pršutové kuře
V páře ušleháme bílky a cukr. Pak přidáme opatrně mleté ořechy a nakonec i na kostičky nakrájené 2 rohlíky. Lžičkou… více o Pusinky z rohlíků
Rozinky dáme do misky, zalejeme rumem, překryjeme folií a necháme do druhého dne nacucat. Druhý den rozinky pomeleme,… více o Čertovy nepečené koule
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na… více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Tak a teď jak to už asi všichni známe, brambory se uvaří ve šlupce, pak sloupnou nechají vychladnout, vejce taky… více o Bramborový salát Nééééj na světě
Sušené houby předem namočíme, minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky,… více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Ovesné vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme 30 minut nabobtnat. Mezitím si připravíme mandle a vlašské ořechy,… více o Müsli tyčinky
Zaděláme klasickým způsobem těsto (nebo dáme do pekárny program těsto). Necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto… více o Loupáky