3.24
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání… více o Žloutkové věnečky
Těsto: Olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši – nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Vodu, sůl a máslo přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme Jizerku s kypřícím práškem. Stále mícháme, dokud… více o Věnečky bezlepkové
Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,… více o Bramboráky z kyselého zelí
Vejce, cukr vyšleháme, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko, kokos, ořechy, kávu. Vlejeme do formy vytřené… více o Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem
Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl … více o Pomazánka z krabích tyčinek a pomazánkového másla
V páře ušleháme bílky a cukr. Pak přidáme opatrně mleté ořechy a nakonec i na kostičky nakrájené 2 rohlíky. Lžičkou… více o Pusinky z rohlíků
V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr a ořechy a… více o Pravá ořechová náplň
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme na drobno nakrájené… více o Kmínová polévka s bramborem
1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na nudličky, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo. 2. Na… více o Červené zelí na karamelu s jablky
Smíchat všechny ingredience a vylít na vysypaný plech. Ovoce podle chuti navrch. Možná i drobenka více o Koláčové těsto
Popis přípravy: Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna… více o Kuře na smetaně
Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia. Rýži nasypte do zapékací misky a zalijte vývarem. Pořádně promíchejte.… více o Rizoto s parmskou šunkou, houbami, chilli a rukolou podle Kamily
Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme… více o Vepřové koleno
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové