Sladko-pikantní marináda na maso

3

hodnoceno: 4
Příprava: 10 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • marináda č. 2
    • 1
      lžíce červená paprika sušená
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce chilli může být i sušená pálivá paprika
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce med
    • 200
      g rajčatové pyré může být i passata nebo obyčejný kečup
  • marináda č. 1
    • 1,5
      lžička pepř mletý
    • 1,5
      dl olej
    • 1
      snítka skořice - mletá
    • 1,5
      lžička nové koření mleté

Postup přípravy receptu

  • Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12–14 kuřecích stehen.
  • Marináda č. 1: Pokud máme kuřecí maso i s kůží, tak palcem oddělte kůži od masa, stačí trochu (aby nám marináda zatekla i tam). Maso dáme do mísy. Zvlášť smícháme přísady (olej, nové koření, pepř a skořici) a nalejeme do mísy s masem. Pořádně promícháme a dáme do ledničky na hodinku odpočinout.
  • Marináda č. 2: Mezitím, co se nám maso chladí, smícháme přísady dohromady. Omáčka by měla být středně hustá. Až se nám maso s marinádou č. 1 proleží, přidáme marinádu č. 2 a pořádně ji smícháme (nejlépe rukama) dohromady a vmasírujeme ji i do prostoru, který jsme mezi kuřetem a kůží udělali.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: